Вибори президента під час війни підтримують 15% українців - КМІС

Частина українців згодні, щоб країну очолив голова Верховної Ради.
Головне
Вибори президента під час війни підтримують 15% українців - КМІС
Зеленський Фото: president.gov.ua
21 Лютого 2024, 10:37
читать на русском

Переважна більшість українців, а саме  69%, вважають, що Володимир  Зеленський має працювати на посаді президента до кінця воєнного стану, натомість 15% вважають, що вибори все ж таки варто провести.

Такі дані соціологічного опитування оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології.

Зокрема серед 15% прибічників ідеї проведення виборів, які б мали відбутись навесні 2024 року, 4% говорять про призупинення воєнного стану для їх проведення, а 11% виступають за внесення змін до відповідних законів і проведення виборів під час воєнного стану.

Ще  10% громадян підтримують варіант, згідно з яким у травні 2024 року Володимир Зеленський має скласти свої повноваження і до обрання нового президента його повноваження буде виконувати Голова Верховної Ради.

Соціологи зазначають, що ставлення до ідеї проведення виборів частково  залежать від довіри президенту Зеленському. Серед тих, хто йому довіряє, 87% вважають, що він має працювати до кінця воєнного стану без виборів. Водночас серед тих, хто не довіряє  Зеленському, лише 38% згодні, щоб він до кінця воєнного стану працював на посаді президента, а 54% підтримують варіанти можливості зміни влади.

При цьому у всіх регіонах думки щодо цього питання співпадають.

Нагадаємо, на початку лютого серед 13 діячів у списку найбільше українців довіряли колишньому головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному - 94%. Не довіряли йому лише 5%, і порівняно з груднем ситуація практично не змінилася.

Читайте також

1