Погода на вихідних здивує температурними контрастами

На більшій частині території України очікуються дощі
Погода на вихідних здивує температурними контрастами
Літо, погода (Фото: Парламент.ua)
16 Липня 2022, 08:20
читать на русском

Вихідні в Україні очікуються помірно теплими, без пекельної спеки, проте дощовими.

У суботу 16 липня в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, а також у Криму вдень очікується спекотна погода — до +29…+31 °С.

На Закарпатті, Сході та в Центрі вдень повітря прогріється до +24…+26 °С, на Півночі — до +22…+24°С. Уночі в більшості регіонів температура опуститься до +13…+15 °С. Тільки на Півдні та в Запорізькій області термометри покажуть +17…+19 °С.

У суботу дощитиме у Харківській, Дніпропетровській, Луганській, Запорізькій та Донецькій областях, а також на Одещині та Херсонщині.

У неділю, 17 липня, похолодає в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій та Рівненській областях, а також на Закарпатті — у середньому до +18…+23°С. У центральних регіонах середня денна температура становитиме +23…+25 °С, у північних — +22…+24 °С, у південних — +26…+28°С. Вночі термометри покажуть +15…+18°С.

У неділю дощі з грозами охоплять Херсонську область, усю східну Україну, а також частину північної — у Чернігівській та Сумській областях не варто виходити з дому без парасольки. На решті території країни без опадів, із мінливою хмарністю.

Наступний тиждень розпочнеться із сонячної погоди, за винятком Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської та Сумської областей, де пройдуть дощі та грози. Ясна погода в понеділок очікується на Півдні (+26…+29°С удень та +15…+18°С уночі), невелика хмарність буде у східних областях (+24…+26°С удень та +13…+16°С уночі). У центральній Україні тиждень також розпочнеться без опадів, середня температура повітря становитиме вдень +22…+24°С та +12…+14°С уночі.

Нагадаємо, синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що в липні температура повітря буде близькою до норми, очікуються опади у вигляді злив та грозових дощів.

1