Погода не радує: в Україні оголосили штормове попередження на 6 лютого

Повсюди очікується дощ, мокрий сніг та сильний вітер
Погода не радує: в Україні оголосили штормове попередження на 6 лютого
Сильний вітер, негода (фото: pexels)
6 Лютого 2024, 08:34
читать на русском

В Україні 6 лютого хмарно. Дощ, місцями, крім півдня, з мокрим снігом (вдень на Прикарпатті, Закарпатті та Одещині без істотних опадів).

Про це повідомив Укргідрометцентр.

Вітер західний, 7-12 м/с, вночі в Україні, вдень на заході та південному заході пориви 15-20 м/с, на високогір'ї Карпат 25-30 м/с.

Температура в більшості західних, південних, Вінницькій в областях та в Криму вночі 1-6° тепла, вдень 8-13°, на Одещині до 17° тепла; на решті території вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 3-8° тепла, на сході та північному сході країни 0-5° тепла.

6 лютого на Київщині хмарно. Вночі невеликий мокрий сніг, вдень помірний дощ.

Вітер західний, 7-12 м/с, вночі пориви 15-20 м/с.

Температура вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 3-8° тепла; у Києві вночі близько 0°, вдень 4-6° тепла.

Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Нагадаємо, цього тижня спостерігатиметься активне зональне перенесення повітряних мас та переважання поля зниженого тиску. Завдяки інтенсивному надходженню теплого і вологого повітря середземноморського та атлантичного походження, температурне тло в нашій країні очікується аномально високим. У південних та західних областях не виключені добові рекорди максимальної температури, особливо у другій половині тижня. Крім того, практично щодня атмосферні фронти і циклональна діяльність забезпечуватимуть нас опадами у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. На початку тижня також помітно посилиться вітер західної чверті з поривами місцями до 20 – 22 м/с.

Читайте також

1