Погода не радуватиме: синоптики обіцяють українцям мокрі та похмурі вихідні

Сухо і помірно тепло буде лише на Донбасі
Погода не радуватиме: синоптики обіцяють українцям мокрі та похмурі вихідні
Осінь, дощ (Фото: shutterstock)
10 Вересня 2022, 07:18
читать на русском

Погода на вихідних в Україні буде переважно похмурою і з великим діапазоном денних температур — від +10…+12°С на півночі та в центрі до +20…+22°С на півдні.

Про це повідомляє сайт Sinoptik.ua

У суботу, 10 вересня тепло буде лише в Криму, Херсонській та Одеській областях — термометри тут покажуть +23…+24 °С. У Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях буде прохолодніше, але також доволі комфортно — +17…+19 °С. У західних регіонах, Харківській та Вінницькій областях очікується до +16…+18 °С, на Волині та у Рівненській області — +14…+16 °С. Найхолодніше буде в Житомирській, Полтавській, Черкаській, Чернігівській, Кіровоградській та Київській областях— тут вдень прогнозується лише +10…+12°С.

Практично на всій території країни в суботу очікуються опади, ясно буде лише в Донецькій, Луганській, Харківській та Запорізькій областях. Найсильніші дощі пройдуть у Чернігівській, Івано-Франківській та Житомирській областях, грози — на Закарпатті, у центрі та на півдні.

У неділю, 11 вересня у Волинській, Рівненській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях термометри вдень покажуть лише +11…+14 °С. У центральних та західних регіонах очікується +15…+17 °С, на сході — +17…+19 °С, на півдні — +22…+23 °С. Сонячно буде лише у Донецькій та Луганській областях, на решті території пройдуть дощі, на півдні та південному сході — з грозами.

Погода на початку наступного тижня по всій Україні буде похмурою та дощовою. У Вінницькій, Кіровоградській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській, Житомирській, Волинській та Київській областях синоптики обіцяють +11…+13 °С. На решті території країни температура повітря відповідатиме вересневій нормі: +13…+15 °С — у західних областях, +16…+18 °С — у центрі, +20…+21 °С — на сході.

Нагадаємо, що над територією України впродовж осені переважатиме область високого тиску, особливо у західних, північних, центральних та південних областях.

1