Погода погіршиться в Україні у вихідні: синоптики обіцяють дощі

У більшості областей очікується посилення вітру та грози
Погода погіршиться в Україні у вихідні: синоптики обіцяють дощі
Осінь, погода Фото: Pexels
9 Вересня 2022, 21:33
читать на русском

Український гідрометеорологічний центр попередив про різку зміну погоди в Україні цими вихідними, 10 та 11 вересня.

Синоптики повідомляють, що до території України наближається циклон, який "несе сірі осінні хмари та дощі у більшість областей".

Внаслідок тривалого періоду дощової погоди загальна кількість опадів очікується близькою до місячної норми (в межах 30-70 мм). Надходження циклону може супроводжуватися окремими поривами вітру. Тож запасайтеся парасольками та майте оптимістичний настрій за будь-якої погоди, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у наступні дві доби пройдуть помірні дощі, завтра у західних, Житомирській, Київській та Вінницькій областях, вночі 11 вересня у північних, більшості центральних, на півночі Одеської та Миколаївської областей - значні дощі.

Лише на сході та південному сході країни буде без опадів.

Вітер південно-східний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с.

Завтра вдень на Правобережжі, в неділю в Україні місцями можуть бути пориви вітру до 15-20 м/с.

Температура повітря вночі 8-14 градусів, 10-11 вересня у східній частині 2-8 тепла; вдень 12-18, на півдні країни 19-23 градуси.

У КМДА зазначають, що протягом доби 10 вересня та вночі 11 вересня у столиці очікується значний дощ.

Тому у всіх районах столиці гідрослужби посилюють роботу: очищають колектори дощової каналізації, дощоприймальні колодязі і решітки зливостоків.

Нагадаємо, що над територією України впродовж осені переважатиме область високого тиску, особливо у західних, північних, центральних та південних областях.

1