Погода різко зміниться: прогноз синоптиків на вихідні

Мешканцям західних регіонів синоптики обіцяють сильні зливи
Погода різко зміниться: прогноз синоптиків на вихідні
Дощі в Україні (фото: pexels)
2 Липня 2022, 08:20
читать на русском

На вихідних в деяких областях України очікується різка зміна погоди. Із західної Європи до України почнуть заходити грози та дощі. Разом з опадами очікується помітне зниження температури, місцями - до комфортних +25°. На решті території поки буде сухо і спекотніше, +28°...+30°.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

Сильні дощі та пониження температури до 20-25 градусів прогнозують вихідними у західних областях. На річках Закарпаття та в річках басейну Дністра в Івано-Франківській області очікується підвищення рівня води на 0,2 — 0,8 метра над поточним рівнем. Негативних наслідків не прогнозується.

В місцях проходження сильних злив очікується формування значного місцевого та схилового стоку, різке підвищення рівнів води на малих водотоках з підтопленням понижених ділянок в населених пунктах внаслідок захаращення русел та водовідвідних канав. У гірських районах існує загроза формування окремих селевих потоків - ІІ рівень небезпеки, - розповіли в ДСНС України.

На решті території України переважатиме мінлива хмарність. У неділю в північних та центральних областях можливі невеликі дощі. Температура повітря становитиме плюс 16-18 градусів уночі та до плюс 28-30 тепла вдень.

У Києві в суботу буде ясно і безхмарно, температура повітря вночі +18°, вдень +28°. У неділю вночі очікується +16°, а вдень - до +29°, ясно і безхмарно.

Нагадаємо, синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що в липні температура повітря буде близькою до норми, очікуються опади у вигляді злив та грозових дощів.