Погода в Україні 10 серпня обіцяє бути контрастною: подробиці від синоптиків

В окремих областях пануватиме спека
Погода в Україні 10 серпня обіцяє бути контрастною: подробиці від синоптиків
Погода, природа Фото: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001890466915
10 Серпня 2022, 08:02
читать на русском

Спека, дощі, сильний вітер - синоптики розповіли, якою буде погода у середу, 10 серпня.  

Як повідомила синоптиця Наталка Діденко у Фейсбуці, спека очікується у східних областях України, у південній частині та Дніпрі з районами. Температура повітря тут становитиме 30-35 градусів.

На решті території України буде свіжіше, температура повітря передбачається комфортною, а комусь навіть буде холоднувато), 20-26 градусів, трохи вище на Полтавщині, у Кропивницькому з районами, 25-29 градусів. Дощі, подекуди з грозами, пройдуть у середу періодично в західних областях, можливі вздовж смуги Вінниччина-Черкащина-Чернігівщина-Сумщина. Інші області, які не ввійшли в цей перелік - без істотних опадів, мінлива хмарність, переважно суха погода, - розповіла вона.

Вітер буде північно-східним, помірним, однак у південній частині можливі пориви до 15-20 метрів за секунду.

У Києві прогнозується 22-23 градуси тепла, сухо.

Діденко попередила, що посилення спеки відбудеться вже цього тижня. Спекотна погода затримається і на наступному тижні. Можливе підняття стовпчиків термометрів до 40 градусів.

Синоптики Українського гідрометцентру прогнозують, що у західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях буде хмарно з проясненнями, місцями короткочасний дощ та гроза. На решті території мінлива хмарність, без опадів.

Температура повітря до 27-32 градусів, на сході та південному сході країни до 36.

У Київській області буде хмарно з проясненнями. Можливий невеликий короткочасний дощ, гроза. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря 19-24 градуси. У Києві - до 22 градусів.

В УГМЦ прогнозують, що до 12 липня малорухомий атмосферний фронт спричинить нестабільну погоду. У багатьох регіонах часом дощі та грози. На південному сході більше сонця і тепла.

У четвер та п'ятницю в Україні місцями короткочасний дощ, гроза. Температура повітря суттєво не зміниться.

Синоптик Ігор Кібальчич прогнозує, що сьогодні вдень повітря прогріється до 24-29 градусів, у південних та східних областях від 32 до 37.

Нагадаємо, за даними синоптиків, останній місяць літа буде в Україні спекотним, опади випадатимуть нерівномірно.

1