Погода в Україні на 31 грудня: оголошено перший рівень небезпечності

Синоптики попередили про туман, ожеледь, сніг та дощ
Погода в Україні на 31 грудня: оголошено перший рівень небезпечності
Погода, пейзаж, зима, природа Фото: Luca Chiandoni з Pexels
30 Грудня 2021, 16:44
читать на русском

Укргідрометцентр опублікував попередження про небезпечні метеорологічні явища в Україні 31 грудня.

За даними синоптиків, у п'ятницю на дорогах країни ожеледиця. Вночі та вранці у східних та західних областях туман, видимість 200-500 м, у північних та центральних областях місцями ожеледь. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, - йдеться у повідомленні.

Також синоптики пишуть, що в останній день року атмосфера "вирішить трішки пожартувати і замість класичної зимової погоди зі снігом та морозами, пришле в Україну дощі, мокрий сніг та відлигу".

Потепління першими відчують жителі західних областей України, там температура зросте вже найближчої ночі, а протягом наступних двох діб відлига спостерігатиметься і по всій країні. Ну і щодо опадів, то їх спричинять атмосферні фронти північного циклону SEBASTIAN, - кажуть вони.

В залежності від температури повітря, фаза опадів буде відрізнятись по території України - очікується і сніг, і мокрий сніг і дощі.

У західних областях очікується дощ, вночі місцями з мокрим снігом. Температура повітря вночі близько 0 градусів, вдень 1-6 тепла.

На решті території невеликий сніг, вдень подекуди з дощем, лише в південній частині вночі без істотних опадів; температура повітря вночі 2-7° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла, на сході країни вночі 6-11° морозу, вдень 0-5° морозу.

На дорогах країни ожеледиця. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, в Карпатах місцями пориви 15-20 м/с.

Синоптиця Наталка Діденко пише, що на Сході України  ще буде морозно - вночі -6-11 градусів, вдень -1-6 градусів. Можливий сніг.

На Заході вночі близько нуля, а вдень до плюс 6 градусів. Очікуються дощ та мокрий сніг.

У південних областях вдень - незначний мокрий сніг. Температура повітря від 2 морозу до 4 тепла.

У центральних областях випаде мокрий сніг, можливий місцями дощ. Температура повітря до плюс 4 градусів.

У північних областях на ніч прогнозують морози до 8 градусів. А вдень - від 2 до 4 градусів морозу. Можливий сніг та мокрий сніг вночі та вранці, вдень - без істотних опадів.

У Києві 31 грудня вночі та вранці мокрий сніг, можливий періодично дощ. Вдень у п'ятницю потепліє до одного  морозу та до одного градусу тепла. Опадів не очікується.

Що стосується погоди на перший день нового 2022 року, то на Сході буде прохолодно - до мінус п'яти градусів, вдень потепліє до нуля. Очікується мокрий сніг та дощ, буде вітряно.

У західних областях вночі потепліє до плюс 4 градусів, а вдень - до 8 зі знаком плюс. Очікується дощ.

У південних областях також дощитиме, вдень повітря прогріється до плюс 9 градусів.

На Півдні України дощитиме і потепліє до плюс 9 градусів.

У центральних областях очікуються дощі з мокрим снігом, вночі температура повітря сягне нуля, а вдень до плюс 5 градусів.

На Півночі у новорічну ніч очікується дощ. Вночі 1 січня близько нуля, вдень до +6 градусів.

1 січня у Києві вночі близько нуля, переважно дощ. Вдень потепліє до +6 градусів, буде вітряно.

Нагадаємо, синоптики УГМЦ розповіли, якою очікується погода у січні. Деталі - за посиланням.

Читайте також