Погода в Україні на Різдво: синоптики обіцяють сніг та морози

Похолодання прийде ближче до ночі 7 січня
Погода в Україні на Різдво: синоптики обіцяють сніг та морози
6 Січня 2022, 08:06
читать на русском

Потепління в Україні зміниться похолоданням з ожеледицею та снігом.

В Українському гідрометеорологічному центрі опублікували прогноз погоди до кінця тижня.

Метеорологи кажуть, що після 6 січня холодна повітряна маса досягне більшості областей України.

Вже з 7 січня температури знову стануть від'ємними. Щобільше, циклонічне повітря - вологе і нестійке, тому у найближчі кілька днів пройдуть опади, переважно дощитиме, - йдеться у повідомленні.

6 січня протягом доби очікується від 2 тепла до 3 градусів морозу, у південній та східній частині вночі 0-5 градусів тепла, вдень 5-11 з плюсом.

7 січня в Україні переважно без опадів; очікується зниження температури на 2-4 градуси.

8 та 9 січня похолодання затримається, вдень у більшості областей сонячно, до мінус одного градусу, вночі до мінус 10 на Сході і до мінус 4 на Заході. 9 січня опади у вигляді снігу очікуються у західних областях.

Синоптиця Наталка Діденко пише, що 6-го січня, напередодні Святвечора, холодніше повітря "потихеньку почне заходити в Україну".

Якраз на Різдво зима в Україні оговтається і повернеться до своїх морозних обов'язків, - каже вона.

6 січня вдень температура повітря коливатиметься в межах від 1 морозу до 4 тепла. У південній частині, на Донеччині, у Дніпрі з районами буде ще тепліше, +5+12 градусів.

Мокрий сніг та дощ 6-го січня очікуються в Карпатах, у деяких західних регіонах, та місцями в центральних областях. На решті території України в четвер - без істотних опадів.

Вітер буде поривчастим, західних напрямків. Знову з'явиться ожеледиця.

У Києві 6-го січня очікується невелике зниження температури повітря.

А ось у ніч на Різдво в Києві політає сніжок, похолодає до 2-4 градусів морозу, вдень 7-го січня у столиці буде без опадів та близько нуля, - каже Діденко.

Нагадаємо, другий місяць зими буде теплим та з опадами у вигляді снігу і дощу. Погода в Україні буде близькою до кліматичної норми.

Читайте також

1