Дощі, сніг та похолодання: синоптики про погоду до кінця тижня

Відлига зникне до 6 січня, на зміну їй прийде холодна повітряна маса
Дощі, сніг та похолодання: синоптики про погоду до кінця тижня
Погода, заморозок Фото: ekaterinaa_leto
5 Січня 2022, 10:02
читать на русском

Потепління, яке прийшло в Україну з 1 січня, зміниться похолоданням.

Синоптики Українського гідрометеорологічного центру опублікували прогноз погоди до кінця тижня.

Метеорологи кажуть, що відлига, яку ми спостерігаємо наразі в Україні пов'язана з тим, що циклон затягнув тепле повітря із півдня на нашу територію.

Воно рухатиметься в циклоні та поступово зникне до 6 січня, а йому на зміну прийде холодна повітряна маса... Так, із 7 січня температури знову стануть від'ємними. Щобільше, циклонічне повітря - вологе і нестійке, тому у найближчі кілька днів пройдуть опади, переважно дощитиме, - йдеться у повідомленні.

У наступні дві доби в Україні, крім південної частини, пройдуть дощі, місцями з мокрим снігом, 5 січня в Карпатах очікують значні опади у вигляді дощу та снігу.

Сьогодні у більшості областей можливі пориви вітру до 20 м/с, в Карпатах - до 28 м/с.

Температура повітря вдень 4-9 тепла, на Закарпатті, Прикарпатті та крайньому півдні до плюс 13 градусів.

У Київській області сьогодні дощитиме. Вітер переважно південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вдень 4-9 градусів тепла, у Києві вдень 6-8 з плюсом.

6 січня протягом доби від 2 тепла до 3 градусів морозу, у південній та східній частині вночі 0-5 градусів тепла, вдень 5-11 з плюсом.

7 січня в Україні переважно без опадів; очікується зниження температури на 2-4 градуси.

8 та 9 січня похолодання затримається, вдень у більшості областей сонячно, до мінус одного градусу, вночі до мінус 10 на Сході і до мінус 4 на Заході. 9 січня опади у вигляді снігу очікуються у західних областях.

Нагадаємо, другий місяць зими буде теплим та з опадами у вигляді снігу і дощу. Погода в Україні буде близькою до кліматичної норми.

Читайте також

1