В Україну прийде циклон: синоптики пообіцяли різку зміну погоди

До плюс 12 градусів може потеплішати у кількох областях країни
В Україну прийде циклон: синоптики пообіцяли різку зміну погоди
Погода Фото: Egor Kamelev з Pexels
2 Лютого 2021, 17:08
читать на русском

Синоптики пообіцяли українцям значне потепління. І воно розпочнеться вже завтра із південного сходу.

За інформацією синоптиці Наталки Діденко, південно-західний вітер принесе завтра в Україну потепління.

Щоправда, тепла погода й так переважає зараз у східних областях та на південному сході. Проте у середу тепло буде повсюди. Температура повітря протягом дня становитиме +3+9 градусів, на Запоріжжі та в Криму місцями до +10+12 градусів. Свіжіше, але явно тепліше, буде в північних областях, протягом дня 0+3 градуси, - повідомила вона.

Читайте також

За прогнозом Діденко, потепління сприятиме таненню снігу та льоду, на дорогах та тротуарах буде некомфортно і навіть небезпечно.

Вона зазначила, що підвищення температури повітря також змушуватиме з'їжджати снігові масиви з дахів будинків та дерев, тому варто не ходити вулицями поруч будинків та не паркувати під ними автомобіль.

3-го лютого в західних областях та на Півночі очікується дощ та мокрий сніг, у Карпатах, скоріше, сніг. На решті території України - без особливих опадів. У Києві у середу - місцями невеликий дощ, мокрий сніг. На дорогах або ожеледиця (бо вночі все ж підмерзатиме), чи снігова каша з калюжами. Поривчастий південно-західний вітер. Впродовж дня температура повітря у столиці підніметься до 0+2 градусів, - розповіла Діденко.

Згідно із прогнозом, четвертого лютого, у четвер, в Україну прийде циклон, який зумовить через теплу погоду переважно дощі.
А з п'ятниці до нас знову почне запливати морозне повітря.

Нагадаємо, синоптики українського гідрометцентру повідомили про погоду в Україні у найближчі три дні.

Згідно із прогнозом, в Україні очікуються опади у вигляді снігу та дощу, подекуди спостерігатиметься налипання мокрого снігу та ожеледь.