Синоптики повідомили про погоду в Україні у найближчі три дні

Першого лютого в Україні очікується зниження температури
Синоптики повідомили про погоду в Україні у найближчі три дні
погода, сніговик Фото: Jill Wellington з Pexels
29 Січня 2021, 16:09
читать на русском

Синоптики українського гідрометцентру повідомили про погоду в Україні у найближчі три дні.

Згідно із прогнозом, в усі ці дні в Україні очікуються опади у вигляді снігу та дощу, подекуди спостерігатиметься налипання мокрого снігу та ожеледь.

На півночі країни випадатиме переважно сніг. У неділю, 31 січня, на північному сході, в понеділок, 1 лютого, в Україні, крім заходу, місцями пройдуть значні опади.

На дорогах країни, крім південного сходу, утвориться ожеледиця.

Читайте також

Завтра в Карпатах та на сході країни, в неділю в більшості областей місцями посилення вітру до 15-20 м/с.

Температура вночі 2-10° морозу, вдень від 3° морозу до 3° тепла. У південній частині, східних та Дніпропетровській областях вночі близько 0°, вдень 2-7° тепла.

Першого лютого в Україні очікується зниження температури на 3-5°.

У Службі порятунку зазначають, що 30-31 січня на дорогах України, крім південно-східної частини, ожеледиця. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

1 лютого у більшості північних, центральних, Харківській, Одеській, Миколаївській областях значний сніг (приріст снігового покриву 5-10 см), вдень у Кіровоградській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та Миколаївській областях сніг з переходом у дощ, ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с.

На дорогах північних, центральних, Харківської областей ожеледиця.

Погодні умови 1 лютого можуть спричинити відключення енергозабезпечення окремих населених пунктів та порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг, - кажуть рятувальники.

Нагадаємо, 29 січня в Одеській області через снігопади було заблоковано проїзд до п'яти населених пунктів Білгород-Дністровського району, заборонено рух автотранспорту, а жителі 140 сіл залишилися без світла.