Потепління з дощами та вітром: погода в Україні на святкові вихідні

Синоптики прогнозують мінливу погоду
Потепління з дощами та вітром: погода в Україні на святкові вихідні
Новий рік, погода (Фото: УНІАН)
1 Січня 2022, 10:00
читать на русском

Український гідрометеорологічний центр оприлюднив прогноз погоди на новорічні вихідні.

За даними УГМЦ, 1 січня погоду в Україні формуватиме атмосферний фронт, який з собою принесе опади переважно у вигляді дощу, також очікується посилення вітру та підвищення температури повітря.

Проте в неділю, 2 січня, у полі підвищеного тиску опадів не прогнозується. Температура повітря почне знижуватись. Погода буде дуже мінливою.

У суботу, 1 січня у східних та північно-східних областях очікується сніг з дощем, подекуди ожеледь, на дорогах ожеледиця. Температура повітря вдень від 1 морозу до 4 градусів тепла.

На решті території - дощі та потепління до плюс восьми градусів.

На Правобережжі пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

2 січня в Україні без істотних опадів, 3 січня повернеться сніг, на заході - з дощем; температура повітря вночі 0-7° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла, в понеділок на Лівобережжі вночі 9-14° морозу, вдень 1-6° морозу, у західних областях вночі близько 0°, вдень 1-5° тепла.

На дорогах країни місцями ожеледиця.

У Київській області вдень 1 січня часом пройде невеликий дощ. Вітер з поривами до 15-20 м/с. Температура повітря вдень 3-8° тепла, у Києві вдень близько 5 градусів тепла.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, після Різдва Христового, 7 січня, до України прийде справжня зима: з морозами та сильним снігом. Температура повітря опуститься до 15 градусів морозу.

Читайте також

1