Потепління, сильний вітер та дощі: синоптики про погоду на 1 січня

Дощ часом змішуватиметься із мокрим снігом
Потепління, сильний вітер та дощі: синоптики про погоду на 1 січня
Погода, новий рік (Фото: pixabay)
31 Грудня 2021, 14:33
читать на русском

У перший день Нового року в Україні очікується потепління та дощі.

Як повідомила синоптикиня Наталка Діденко, у новорічну ніч дощі пройдуть на Заході, Півночі, у Центрі та досягнуть Одещини.

Протягом ранку та дня 1-го січня волога повітряна маса переміщуватиметься у східному напрямку, поступово охопить усі центральні області, Південь та Схід України, а в західних та північних областях опади вдень стихнуть. Дощ часом змішуватиметься із мокрим снігом, - каже Діденко.

Також у більшості областей очікується сильний вітер північно-західного напрямку.

Температура повітря новорічної ночі становитиме від 1 морозу до 3 тепла, у східних областях, на Полтавщині, Запоріжжі, у Дніпрі з районами -2-7 градусів, у західних областях +2+5 градусів.

Вдень 1-го січня очікується +2+6 градусів, на Заході та Півдні до +8 градусів, в східних областях буде близько нуля.

У Києві на новорічну ніч йтиме дощ, вдень 1-го січня опади послабнуть.

Сильний вітер увірветься в Новий рік штормовими поривами, до 15 метрів за секунду. Це - багато.
Тому, не зважаючи на високі градуси, одягайтеся тепліше, принаймні не забудьте про шалик та щось на голову. Краще скуйовдити зачіску, ніж зустрічати потім Різдво із тим же шаликом на горлі та сумними очима з-під ковдри, - жартує Діденко.

За її словами, температура повітря у Києві в новорічну ніч коливатиметься близько +2 градусів, вдень 1-го січня повітря прогріється до +5 градусів.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, після Різдва Христового, 7 січня, до України прийде справжня зима: з морозами та сильним снігом. Температура повітря опуститься до 15 градусів морозу.

Читайте також

1