Погода в Україні залишає ще 30-45 днів для контрнаступу ЗСУ

Генерал США Міллі спрогнозував терміни завершення наступальних дій
Погода в Україні залишає ще 30-45 днів для контрнаступу ЗСУ
Фото: Facebook
11 Вересня 2023, 20:36

Генерал Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США, повідомив, що українські військові можуть продовжувати наступальні операції, доки це дозволяють погодні умови. За його словами, контрнаступ Збройних Сил України може тривати ще до 45 днів.

З настанням осінньої погоди маневрувати українським військовим буде важче, про це Міллі заявив в інтерв’ю BBC.

Він також зазначив, що українська армія просувається вперед, але повільніше, ніж очікувалось.
"Важкі бої все ще продовжуються. Українці б'ються і послідовно просуваються. Залишилася ще певна кількість часу, ймовірно, близько 30-45 днів придатної для боїв погоди, тож українці поки що не закінчили. Бої ще не закінчилися. Вони поки що не закінчили бойову фазу того, що вони запланували", - сказав Міллі.

Тим часом начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов запевнив, що погода не зупинить контрнаступ ЗСУ. За його словами, контрнаступ України триватиме і після настання холодної та вологої погоди навіть тоді, коли через холод вести бойові дії стане важче.

"Бойові дії так чи інакше триватимуть. У холоді, сирості та багнюці боротися складніше. Але  контрнаступ триватиме", - сказав Буданов.

Він додав, що контрнаступ відбувається в кількох напрямках. У той же час, він визнав, що українські війська просуваються не так швидко, як того хотілось би.

Пояснюючи причину повільного наступу, Буданов зазначив, що крім величезної концентрації російських мін, росіяни постійно запускають дрони-камікадзе, що сповільнює прогрес України.

У той же час, Буданов вважає, що війна РФ проти України не буде довготривалою.

"Я не поділяю думку, що це буде тривала війна. Це моя особиста думка, яка базується на аналізі тих даних, які ми маємо, перш за все, по противнику", - сказав він.

Глава ГУР підкреслив, що росіяни не здатні вести тривалі бої.

Нагадаємо, в Україні хочуть позбавити пенсій людей, які працювали у незаконних органах, утворених російськими загарбниками на тимчасово окупованих територіях нашої держави.

Читайте також

1