Погодні гойдалки: синоптик про погоду наступного тижня

В Україні очікується аномально тепла погода з дощами
Погодні гойдалки: синоптик про погоду наступного тижня
12 Грудня 2022, 08:10
читать на русском

Наступного тижня погода в Україні влаштує справжні температурні гойдалки - від дощів з мокрим снігом до аномального потепління.

Прогноз погоди на тиждень оприлюднив синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, 12 грудня у більшості регіонів України очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Температура повітря розподілиться наступним чином: на заході вночі до -6, а вдень - від -4 до +1. У південних та центральних областях впродовж доби до +11 градусів, а в Криму - до +15. У східних та північних областях денна температура становитиме від +3 до +8.

13 грудня очікується похолодання - у південних, центральних, північних та східних регіонах України пройдуть опади у вигляді дощу з поступовим переходом у сніг. Вночі на заході до -6 градусів, а на сході та півдні - до +6. Денна середня температура по країні становитиме від -3 до +8.

14 грудня, за словами синоптика, на погоду в Україні впливатиме антициклон, завдяки якому опадів не передбачається. Разом з тим, у західних регіонах буде суттєве зниження температури - у Карпатах вночі можливо до -13 градусів. Вдень максимальні значення температури в Україні становитимуть від -4 до +1.

15 грудня опади у вигляді снігу та дощу очікуються у більшості областей Правобережжя України. Середня температура повітря вночі від -5 до 0, а вдень - до +4 градусів.

16 грудня, як попереджає Кібальчич, можлива нестійка погода з опадами. Вітер південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура вночі становитиме від -2 до +3, а вдень повітря прогріється у більшості регіонів до +5. У південній частині України вдень очікується до +11.

На вихідні, 17-18 грудня, в Україну зайде вологе і тепле повітря з південного заходу. Очікується аномально тепла та дощова погода. Температура вночі становитиме від 0 до +5, вдень стовпчики термометрів покажуть до +11. Аномальне потепління також очікується на півдні країни - до +15 градусів.

Нагадаємо, за прогнозом синоптиків перший місяць зими буде не надто холодним та сніжним, як і останні 30 років. У грудні у західних областях, Вінницькій, Житомирській середньомісячна температура буде на градус-півтора вище за норму, на решті території — у межах норми.

Читайте також

1