Похолодає до +6 градусів: синоптикиня про погоду на 2 вересня

Опади в більшості областей України малоймовірні
Похолодає до +6 градусів: синоптикиня про погоду на 2 вересня
Погода, вітер, небо, осінь Фото: Парламент.UA
1 Вересня 2022, 18:14
читать на русском

Завтра, 2 вересня, вночі в Україні похолодає до +6 градусів.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

Другої осінньої ночі українцям таки доведеться прикривати на ніч вікна та дістати якісь, хоч і не пухові, але ковдри. 2-го вересня у північних, західних та в більшості центральних областей очікується (аж важко повірити) всього +6+10 градусів. У південній частині, східних областях, а також у Чернівецькій та Дніпропетровській областях +10+16 градусів. Протягом дня п'ятниці буде, звичайно, тепліше, проте спека вже - в минулому, - сказала Наталка Діденко.
Вона зазначила, що температура повітря вдень прогріється до +17-22 градусів, на заході місцями +15-18. На півдні та південному сході передбачається завтра буде +20+25 градусів.

Опади в більшості областей України малоймовірні, лише у Чернівецькій, Івано-Франківській та Закарпатській областях пройдуть локальні дощі, у Карпатах можливі сильні дощі, - пояснила вона.

У Києві завтра, 2 вересня, вночі стовпчики термометрів покажуть +8-10 градусів, вдень близько 20 градусів. Опадів не очікується.

Для любителів позакликати бабине літо, хочу повідомити, що воно вже прийшло. В українському помірно-континентальному кліматі бабине літо приходить орієнтовно на Пречисту, 28 серпня, і називають його якимось віковим оксюмороном - молодим бабиним літом. Воно триває до 11 вересня. Після нього на метеосцену виходить старе бабине літо, це вже відбувається в другій половині вересня та на початку жовтня. Про третє ще не хочеться поки згадувати, але заради паритету скажу - третє бабине літо припадає на середину листопада і вже тоді розпочинаються перші справжні холоди, - додала вона.

Нагадаємо, що над територією України впродовж осені переважатиме область високого тиску, особливо у західних, північних, центральних та південних областях.