Похолоднішає одразу на 10 градусів: прогноз погоди в Україні на 3 квітня

На більшій частині території України пройдуть дощі
Похолоднішає одразу на 10 градусів: прогноз погоди в Україні на 3 квітня
Погода, дощ Фото: УНІАН
3 Квітня 2024, 08:38
читать на русском

Найближчими днями в Україні очікується похолодання. Завтра у переважній частині регіонів країни спостерігатимуться дощі.

Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко у Facebook.

Як зазначає синоптик, найближчими днями, орієнтовно 3, 4 та 5 квітня, в Україні похолоднішає.

Максимальна температура повітря найближчої ночі та завтра вранці становитиме +5+10 градусів, а вдень очікується +13+17, на півдні та на сході місцями до +19 градусів.

Вітер в Україні буде західного напрямку, у північних областях можливі штормові пориви до 15-20 м/с.

Крім того, 3-го квітня періодичні дощі, місцями з грозами, які пройдуть у західних областях, на півночі, а також у Луганській, Донецькій, Запорізькій областях та в Криму.

У Києві у середу місцями дощ, гроза. Сильний західний вітер до поривів 15-18 м/с.

Очікується зниження температури повітря вночі до +7+10 градусів, вдень до +16 градусів.

Нагадаємо, на початку квітня очікується незвичайно тепла погода, що буде спричинено південно-західними вітрами, які принесуть тепле повітря з Балканського півострова та країн Середземномор'я. Попри теплу погоду, місцями будуть короткочасні дощі різної інтенсивності з випадками гроз. У другій половині тижня очікується короткочасне похолодання, яке найбільше відчутне буде у північних областях, тоді як південну частину країни практично не зачепить. Проте з вихідних 6-7 квітня очікується приплив нової порції субтропічного повітря, що призведе до підвищення температур як удень, так і вночі по всій країні.

Читайте також