Похолодання, сніг та дощі - синоптики розповіли, чим здивує квітень

Циклони ускладнять погодні умови в Україні
Похолодання, сніг та дощі - синоптики розповіли, чим здивує квітень
Погода, мороз Фото: Парламент.UA
7 Квітня 2021, 07:10
читать на русском

Синоптики обіцяють ускладнення погодних умов в Україні - над країною до 8 квітня переважатиме циклонічна діяльність, яка у деяких областях буде супроводжуватися опадами.

За даними Укргідрометцентру, у західних та Житомирській областях, 7-8 квітня у західних, північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській областях очікуються опади  - мокрий сніг, налипання мокрого снігу, на дорогах місцями ожеледиця.

У Карпатах йтиме значний сніг, температура вночі від 3° тепла до 3° морозу, вдень 1-6° тепла.

На решті території країни 7-8 квітня очікуються дощі, місцями значні, температура вночі 0-7° тепла, вдень 7-14°.

7 квітня на півдні та сході країни посилення вітру 15-20 м/с.

Читайте також

І вже у п’ятницю, поле високого тиску витіснить всі фронти та циклони, тим самим забезпечуючи нам більш сонячну та спокійну погоду. Тому 9-10 квітня переважно без опадів. Температура вночі від 2° тепла до 4° морозу; вдень 9 квітня 7-13° тепла, 10 квітня 10-16°, - повідомили синоптики.

Синоптиця Наталя Діденко на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила, що 7-го квітня на території України утвориться холодна повітряна маса, яка обіцяє сніг із мокрим снігом на Півночі, місцями у західних та центральних областях України.

Температура повітря в цих регіонах опускатиметься до +1+5 градусів.

Східна частина опиниться у теплому секторі циклону, тому, наприклад, на Луганщині та Донеччині температура повітря досягатиме впродовж дня +14+18 градусів. Тепліше повітря, ясно, що провокуватиме переважно дощову погоду, - розповіла Діденко.

За її словами, дощі очікуються на Сході, Півдні та в багатьох центральних областях, тих, що ближче до східної частини. Стовпчики термометрів піднімуться до +9+13 градусів. У Луганській, Донецькій областях та на Запоріжжі - до 14-18 градусів тепла.

У Києві очікується похолодання до +5 градусів вдень. Дощ перетворюватиметься у мокрий сніг. Південно-західний вітер перейде на північний та північно-західний, буде поривчастим.

1