Покарання та помста: у МЗС України відреагували на обшуки та затримання в Криму

Росія продовжує репресії, аби залякувати кримських татар
Покарання та помста: у МЗС України відреагували на обшуки та затримання в Криму
Міністерство закордонних справ України, МЗС України (фото: УНІАН)
4 Вересня 2021, 21:40
читать на русском

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з черговим рейдом незаконних обшуків і затримань мешканців різних районів тимчасово окупованого Криму 3 та 4 вересня.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

Співробітниками ФСБ вранці 3 вересня був затриманий Ельдар Одаманов, вночі 4 вересня - Азіз Ахтемов, Асан Ахметов та Шевкет Усеїнов. Вранці 4 вересня після обшуків в оселі був затриманий заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джеляль, - йдеться у повідомленні.

У МЗС розглянули цей каральний рейд проти керівників Меджлісу як покарання за участь в установчому Саміті Кримської платформи 23 серпня, а також чергові репресії Росії, спрямовані на залякування представників кримськотатарського народу та витіснення його з тимчасово окупованого півострова.

В українському дипломатичному відомстві наголосили, що Російська Федерація як держава-окупант відповідно до норм міжнародного права зобов’язана негайно припинити політичні репресії проти місцевого населення тимчасово окупованого нею Кримського півострова. При цьому Україна вимагає негайно звільнити затриманих п’ятьох осіб, а також усіх незаконно утримуваних нею громадян України.

Нагадаємо, що у Криму так званий "Верховний суд" заочно засудив голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова до шести років ув'язнення в колонії загального режиму.

Читайте також