Російські силовики провели обшуки у заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу

Кримські татари продовжують зникати після обшуків
Російські силовики провели обшуки у заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу
Наріман Джелял Фото: facebook.com/crimeansolidarity
4 Вересня 2021, 14:36
читать на русском

Кримськотатарського активіста, заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла російські силовики вивезли з його будинку. Перед цим там були проведені обшуки.

Про це повідомила "Кримська правозахисна група" у Facebook.

Зазначається, що в будинку Нарімана Джеляла за адресою Сімферопольський район с. Первомайське, вул. Леніна, 113 російські силовики проводили обшуки.

При цьому вранці 4 вересня Наріман опублікував на своїй сторінці в соцмережі інформацію про обшуки у помешканнях інших людей, які проходили вночі. Зокрема у будинку Ахтемова Азіза 1996 року народження.

Ці обшуки проводились нібито у зв'язку з якимось вибухом в селі Перевальне Сімферопольського району.

Як повідомила "Кримська солідарність" у Facebook, Нарімана Джеляла відвезли на синьому мікроавтобусі Volkswagen. Юридичний захист здійснюватиме адвокат Еміне Авамілєва.

За словами омбудсмана з прав людини Людмили Денісової, співробітники ФБС Росії продовжують підступно вриватися у будинки громадян України в тимчасово окупованому Криму за надуманими справами.

Сьогодні (4 вересня - ред.) на світанку в помешканні заступника голови Меджлісу кримськотатарского народу Нарімана Джеляла російські силовики провели обшуки, після чого його вивезли до "Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і м. Севастополь", - йдеться у повідомленні.

Напередодні після обшуків зникли двоє кримських татар: Ельдар Одаманов та Азіз Ахтемов. Їхнє місцеперебування досі невідоме.

Денісова наголосила, що країна-окупант вкотре вдається до переслідування та залякування кримських татар. Обшуки у помешканнях громадян України є грубим порушенням міжнародних норм.

Вона закликала міжнародну спільноту відреагувати на неправомірні дії окупаційної влади і посилити тиск на РФ, з метою припинення порушень прав українців на території тимчасово окупованого Криму.

Нагадаємо, що у Криму так званий "Верховний суд" заочно засудив голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова до шести років ув'язнення в колонії загального режиму.

Читайте також

1