Поліцейські просять допомоги у виборі клички для службового собаки

Правоохоронці оголосили конкурс на кличку для цуценяти бельгійської вівчарки
Поліцейські просять допомоги у виборі клички для службового собаки
Цуценя Фото: поліція Львівської області
16 Грудня 2020, 06:15
читать на русском

У команді спеціалістів-вибухотехніків поліції Львівської області з'явився новий чотирилапий співробітник - бельгійська вівчарка малінуа.

Правоохоронці оголосили конкурс "Дайте ім’я службовому собаці" та попросили вигадати кличку для цуценяти.

10 грудня кінологи Державної прикордонної служби передали в Управління вибухотехнічної служби поліції Львівщини бельгійську вівчарку малінуа. І хоча цуцику лише три місяці, він вже має серйозні плани на майбутнє: стати справжнім службовим собакою - виїжджати на виклики, проводити обстеження, допомагати правоохоронцям шукати вибухонебезпечні предмети та бути їм вірним другом і напарником, - йдеться у повідомленні правоохоронців.

Цуценя

Цуценя Фото: Нацполіція

Силовики повідомили, що наразі цуценя ще вчиться виконувати найпростіші команди, а у його господарів залишилась одна "проблема" - як назвати майбутнього "колегу".

Читайте також

Користувачі соцмереж пропонують назвати песика Брефом, Фугасом, Прусом, Оскаром, Бароном та навіть Нюхачем. Найбільше уподобайок отримав коментар Тетяни Самотій, яка запропонувала назвати собаку Нобелем - на честь людини, яка винайшла динаміт.

Тим часом учені розповіли про те, що саме бачать кішки й собаки на екранах телевізорів.

Кицьки сприймають навколишню дійсність у чорно-білих тонах, тому що вони не розрізняють кольорів. Саме ж видовище на екрані вони бачать і сприймають як люди. Кішки найкраще реагують на різкі рухи або на інших тварин і можливу здобич, нерідко "ловлячи"  її на екрані.

Собаки мають дихроматичний зір, тобто бачать відтінки жовто-синього діапазону, але не бачать зеленого. Також їхній зір, в порівнянні з людським, - розмитий.

1