Поліція назвала чотири джерела займання в Луганській області

Станом на 6 жовтня продовжується гасіння пожеж в лісових масивах
Головне
Поліція назвала чотири джерела займання в Луганській області
Лісові пожежі в Луганській області (фото: ДСНС)
6 Жовтня 2020, 15:35
читать на русском

Чотири ймовірних джерела займання, що переросли у пожежу в Луганській області, знаходяться у селах Смолянинове, Половинкине, Запорізьке, а також місті Щастя та смт Білокуракине.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook речниця поліції у Луганській області Тетяна Погукай.

Під час проведених оперативно-розшукових заходів працівниками кримінальної поліції було встановлено 4 ймовірних джерела займання:

  • у с. Смоляніново, Новоайдарського району безпосередньо під лінією високовольтної електромережі , яке сталось приблизно 15.45 01.10.2020;
  • у с. Половинкине та с. Запорізьке Старобільського району ймовірною причиною виникнення пожежі, а саме загоряння сухої трави та лісового насадження стало замикання проводів високовольтної електромережі внаслідок сильних поривів вітру;
  • у м. Щастя, Новоайдарського району безпосередньо під лінією високовольтної електромережі. Займання сталося приблизно у вечорі 30.09.2020;
  • у смт Білокуракине вул. Розкішна внаслідок необережного поводження з вогнем 60-річної місцевої мешканки, яка розпалила багаття на своєму огороді, щоб випалити бур’ян та суху траву, вогнище перекинулося на суху вербу, що знаходилася неподалік огороду.

Також Погукай зазначила, що станом на 6 жовтня продовжується гасіння пожеж в лісових масивах Попаснянського та Станично-Луганського районах.

 За добу на території Луганської області виникло нових 36 пожеж, з яких не ліквідовано 4 пожежі, найбільш 3 резонансні з яких в Станично - Луганському районі та 1 пожежа в Попаснянському районі, - йдеться у повідомленні.

В результаті гасіння загинуло 11 людей, надано медичну допомогу – 19 особам, 18 з яких госпіталізовано. А також відкрито 11 кримінальних проваджень.

Читайте також

Нагадаємо, раніше у Станично-Луганському районі Луганської області нова верхова лісова пожежа підступає до електропідстанцій, де почали детонувати снаряди.