Поліція покарає жінку, яка разом з дітьми викинула українські паспорти

Жінці загрожує адміністративна відповідальність за неналежне виховання дітей
Поліція покарає жінку, яка разом з дітьми викинула українські паспорти
Паспорт України Фото: Управління ДМС у Вінницькій області
19 Травня 2021, 13:35
читать на русском

Днями у Харкові жінка з трьома дітьми влаштувала "перформанс" із псуванням закордонних паспортів.

Вона та її діти образливо висловлювалися на адресу України і кидали паспорти на землю, показуючи свою неповагу до документа українського громадянина.

Дії жінки та її дітей прокоментував заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, перед тим як вивезти дітей на відпочинок до Туреччини, громадянка не отримала згоду на це від батька дітей.

Геращенко нагадав, що законодавство України прямо встановлює вимогу згоди батька або матері дітей на їхній виїзд за межі України.

Згоди батька серед наданих для прикордонного контролю документів не було. І тому прикордонники виконали свій обов'язок і не допустили порушення закону. І правильно зробили. Адже незнання закону не звільняє від обов'язку його виконувати, - розповів він (досьє Антона Геращенка).

Читайте також

Тому громадянці Інні П. треба не перекидати з хворої голови на здорову, а просто знати і дотримуватися закону. За образи на адресу держави і народу України у нас не передбачено відповідальності. На жаль... А ось за дрібне хуліганство і невиконання обов'язків щодо нормального виховання дітей відповідальність нехай невелика, але є, - додав заступник міністра.

Він повідомив, що сьогодні вранці вищезгаданій жінці під час вильоту з аеропорту Харкова за тими самими правильно оформленими виїзними документами на дітей поліція вручила протокол за ст. 173 КУпАП за дрібне хуліганство і ст. 184 КУпАП за ухилення від нормального виховання дітей.

Ми нікому не дозволимо знущатися з українського паспорта. Спасибі прикордонникам і поліцейським за те, що ви виконали свій обов'язок. Ну а громадянці Інні П. і її трьом діткам гарного відпочинку. Сподіваюся, надалі ні мама, ні її діти не порушуватимуть закону, - додав Геращенко.

Він також опублікував відео із врученням жінці протоколів про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, в аеропорту Харкова 17 травня українка разом із дітьми викинула закордонні паспорти й образливо висловлювалася на адресу України, бо її не випустили до Туреччини.

1