Поліція затримала чоловіка, який "замінував" Чорнобильську АЕС

Мешканцю Славутича загрожує від двох до шести років в'язниці
Поліція затримала чоловіка, який "замінував" Чорнобильську АЕС
Фото: mvs.gov.ua
7 Вересня 2021, 06:03
читать на русском

У Київській області поліцейські знайшли чоловіка, який повідомив про мінування Чорнобильської АЕС.

Правоохоронці повідомили, що мінером виявився мешканець міста Славутич.

За місцем проживання фігуранта правоохоронці провели санкціонований обшук та вилучили предмети, за допомогою яких він міг здійснювати повідомлення до державних установ, а саме: 23 жорстких дисків до комп'ютера, 3 флеш-накопичувачі, планшет, ноутбук, 2 мобільних телефони, а також 3 коробки набоїв калібру 4.5 мм до пістолетів, - кажуть у поліції.

За фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. Санкція стаття передбачає позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Фото: mvs.gov.ua

Наразі вирішується питання щодо призначення необхідних експертиз та повідомлення про підозру псевдомінеру.

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, 27 квітня на електронну адресу ДСП "ЧАЕС" надійшло анонімне повідомлення про замінування та вибух на підприємстві. Тоді після проведення спільної наради працівників підприємства, Національної поліції України, СБУ, НГУ та ДСНС, на території ЧАЕС був введений режим аварійної небезпеки. Під час проведення перевірки вибухових пристроїв та небезпечних речовин на території атомної електростанції не знайшли.

Читайте також

1