Поліція збільшить кількість груп, які перевірятимуть дотримання карантину

Поліція також посилить роз`яснювальну роботу серед населення щодо необхідності дотримання правил карантину
Поліція збільшить кількість груп, які перевірятимуть дотримання карантину
Ігор Клименко (Фото: Нацполіція України)
13 Листопада 2020, 19:56
читать на русском

Національна поліція збільшить кількість рейдових груп, які перевірятимуть дотримання карантинних обмежень суб`єктами господарювання.

Про це повідомив Голова Нацполіції України Ігор Клименко.

Наразі працює близько тисячі рейдових груп, утім їх кількість буде збільшено. Вони перевірятимуть дотримання карантинних обмежень суб’єктами господарювання, - розповів Клименко.

Голова Нацполіції прозвітував, що лише від початку тижня перевірено майже 40 тисяч закладів, складено більше 3,2 тисячі адміністративних протоколів за порушення карантину та розпочато 22 кримінальні провадження.

Також від початку тижня розпочато понад 20 кримінальних проваджень за порушення карантину.

Загалом із початку дії карантинних обмежень складено 50,5 тисяч адміністративних протоколів. За результатами їх розгляду судами накладено штрафи на майже 20 млн грн. За тиждень викрито 536 закладів харчування та дозвілля, які працювали після 22-ї години, - зазначив Клименко.

Читайте також

Нагадаємо, 11 листопада уряд офіційно впровадив карантин вихідного дня.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазини; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Буде також заборонена робота спортивних залів, фітнесцентрів, басейнів, ТРЦ, магазинів, що не торгують продовольчими товарами тощо.

Голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що якщо після введення карантину вихідного дня кількість хворих на коронавірус не зменшиться, тоді можливе введення повного локдауну.

1