У Нацполіції закрили справу проти Джо Байдена за позовом ексгенпрокурора Шокіна - ЗМІ

Справа була відкрита за втручання віцепрезидента Байдена у діяльність державного діяча України
У Нацполіції закрили справу проти Джо Байдена за позовом ексгенпрокурора Шокіна - ЗМІ
Джо Байден (фото: CNN)
10 Листопада 2020, 18:12
читать на русском

Національна поліція України закрила кримінальне провадження відносно лідера президентських перегонів у США Джо Байдена, яке було порушене за заявою ексгенпрокурора Віктора Шокіна.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на джерело в Офісі генпрокурора.

Нацполіція закрила кримінальну справу відносно Джозефа Байдена, яка була порушена за заявою колишнього генпрокурора Віктора Шокіна, – йдеться у повідомленні.

Джерело також повідомило, що справа була зареєстрована у Державному бюро розслідуванні на виконання рішення суду. Пізніше бюро її перенаправило на розслідування до Печерського управління Нацполіції, яке і закрило справу 23 вересня поточного року.

Як відомо, суддя Печерського суду Києва Сергій Вовк (досьє Сергія Вовка) зобов’язав відкрити справу через "неправомірне втручання" тодішнього віцепрезидента США Джозефа Байдена в діяльність тодішнього генпрокурора України Віктора Шокіна.

Раніше Шокін заявляв, що у 2016 році його звільнили з посади генпрокурора через тиск Байдена. Причиною тиску стало ніби-то розслідування діяльності компанії Burisma, членом правління якої був син Джо Байдена Гантер.

Читайте також

Нагадаємо, 8 листопада кандидат у президенти США від демократичної партії Джо Байден оголосив про свою перемогу, виступивши зі зверненням до нації після того, як провідні американські ЗМІ визнали його перемогу в президентських перегонах.

1