Політсила в Україні фінансувала мільйонну ботоферму

Вона діяла на підрив державної безпеки України
Важливо
Політсила в Україні фінансувала мільйонну ботоферму
Ботоферма Фото: https://www.facebook.com/UA.National.Police
2 Серпня 2022, 15:02
читать на русском

Правоохоронці в Україні викрили мільйонну ботоферму, яка діяла на підрив державної безпеки України.

Як повідомили у Нацполіції, члени організованого злочинного угруповання поширювали через інтернет дезінформацію щодо діяльності вищого військово-політичного керівництва країни. Фігуранти за допомогою спеціального обладнання створили та керували майже мільйоном технічних акаунтів.

"Офіси" зловмисників були розміщені на території міста Києва, Вінницької та Харківської областей.

В СБУ зазначають, що ботоферма розхитувала ситуацію в Україні на замовлення однієї з політсил:

Пропагандистські "потужності" цієї ботоферми використовували і представники російських спецслужб. Зокрема, через ботів вони поширювали фейкові новини щодо ситуації з фронтів та проводили інші інформаційні диверсії. Серед останніх "операцій" зловмисників: поширення контенту про нібито конфлікт між керівництвом ОП і Головнокомандувачем ЗСУ, а також проведення кампанії з дискредитації першої леді. Для розгону деструктивного контенту ділки адміністрували понад мільйон власних ботів, а також численні групи в соцмережах з аудиторією майже 400 тис. користувачів.

Керівником злочинної групи виявився громадянин рф, який проживав у Києві та позиціював себе як "політичний експерт".

За даними слідства, він організував інформаційно-підривну діяльність на замовлення однієї з вітчизняних політсил. Для координації злочинних дій контактував з нинішнім народним депутатом, що входить до близького оточення колишнього керівництва нашої держави.

За даними видання "Українська правда", йдеться про політсилу п’ятого президента Петра Порошенка "Європейську солідарність".

Нагадаємо, у лютому 2022 року кіберфахівці СБУ виявили та ліквідували у Львові дві ботоферми. За попередньою інформацією, адміністраторів ботоферми курували організатори з рф.

Читайте також