Полонений рашистами британець Пол Урі помер у катівні "ДНР"

Велика Британія вимагає від росії роз'яснень
Полонений рашистами британець Пол Урі помер у катівні "ДНР"
Іноземний легіон. Пол Урі – крайній праворуч Фото: https://t.me/ombr72/5845
15 Липня 2022, 20:54
читать на русском

45-річний громадянин Великої Британії Пол Джонсон Ентоні Домінік Урі помер під час полону у так званій "Донецькій народній республіці".

Про це повідомила "омбудсменка ДНР" Дар'я Морозова.

Вона заявила, що "під час першого медичного огляду у Пола Урі було виявлено низку хронічних захворювань. У тому числі інсулінозалежний діабет, ураження дихальної системи, нирок та ряд захворювань серцево-судинної системи".

Морозова стверджує, Пол Урі помер від "стресу та хронічних хвороб".

В Інтернаціональному легіоні ЗСУ підтвердили загибель громадянина Британії Пола Юрі, який перебував у полоні "ДНР", і пояснили - він навіть не воював.

Хочемо уточнити, що він не був у Міжнародному легіоні. Він не воював в Україні. Він був співробітником некомерційної гуманітарної організації Presidium Network, - повідомили у пресслужбі легіону.

Тим часом Велика Британія заявила, що вимагає від України та російського уряду термінових роз'яснень щодо повідомлень про смерть британського гуманітарного працівника.

Ми терміново обговорюємо це питання з нашими українськими союзниками та міністерством закордонних справ росії, - заявили в МЗС Британії.

За даними BBC, Пол Урі разом з іншим волонтером Діланом Хілі допомагали людям в Україні під час війни. Вони співпрацювали з громадською організацією Presidium Network. Представники Presidium Network, кажуть, що його матір зараз "збентежена і все ще в шоці".

Сім'я померлого в полоні британця звинуватила в його смерті уряд росії та тих, хто безпосередньо тримав його в ув'язненні. За їх словами, їм достеменно відомо, що в момент затримання у Пола при собі був інсулін, оскільки він страждав на діабет 1-го типу. Влада "ДНР" не могла не знати, що це за засіб і за якого діагнозу його прописують. Вони також відмовлялися пускати до бранців представників Червоного Хреста та інших міжнародних гуманітарних організацій, які кілька разів намагалися перевірити, в яких умовах утримуються британці.

Проросійська влада самопроголошеної освіти звинуватила у смерті британця уряд Британії, який нібито відмовився вести переговори про долю свого громадянина і не забезпечив йому медичної допомоги. Проте рідні Пола Урі відкинули ці завдання, розповівши британській пресі, що влада в Лондоні спільно з Червоним Хрестом робила все можливе, але їх неодноразові запити не задовольнялися. Родичі підозрюють, що його могли катувати.

Пола Урі разом затримали на одному з російських блок-постів на півдні України 25 квітня. Він намагався в'їхати на підконтрольну росіянам територію. Повідомлялося, що він допомагав евакуйовувати родину з села південніше Запоріжжя. Росіяни затримали Пола Урі та звинуватили у шпигунстві.

Нагадаємо, на стороні України проти Росії воюють добровольці з 55 країн, які долучилися до Інтернаціонального легіону.

1