Україну від російських бойовиків захищають бійці з 55 країн

Серед легіонерів найбільше американців, британців, поляків та канадійців
Головне
Україну від російських бойовиків захищають бійці з 55 країн
Українські військові Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy/5147
13 Червня 2022, 18:43
читать на русском

На стороні України проти Росії воюють добровольці з 55 країн, які долучилися до Інтернаціонального легіону.

Про це повідомив речник Інтернаціонального легіону Дам'єн Магру.

Він не назвав точну цифру вояків з Інтернаціонального легіону зазначивши лише, що серед них найбільше американців, британців, поляків та канадійців.

У нас є представники 55 країн з усіх континентів, навіть таких далеких, як Бразилія, Південна Корея, Австралія, - сказав представник "легіонерів".

Магру нагадав, що Інтернаціональний легіон входить до складу Збройних сил України та фінансується з оборонного бюджету.

Це стосується всіх видатків на проживання, зарплати бійців, зброї та амуніції. У нас є додаткові благодійні кошти від приватних донорів, насамперед західних. Зібрані на різних платформах кошти ми витрачаємо виключно на обладнання для наших бійців, яке не входить у стандартний військовий пакет, що видається ЗСУ, і потрібне на полі бою, але не фінансується через державні канали України, - сказав він.

Нагадаємо, 27 лютого президент Зеленський звернувся до всіх громадян іноземних держав, які є "друзями України" та запросив допомогти нашим солдатам протистояти російській навалі: "Приїхати й стати пліч-о-пліч з українцями проти загарбників XXI століття".

Вже за кілька днів після цієї заяви глави держави Україна отримала тисячі заяв від іноземців, які хочуть вступити до Інтернаціонального легіону.