Половина українців підтримує ідею відставки Зеленського - опитування

Майже третина українців також хоче переобрання Кабміну
Половина українців підтримує ідею відставки Зеленського - опитування
Президент Зеленський у масці (фото: УНІАН)
4 Лютого 2021, 12:32
читать на русском

Понад 60% українців підтримують ідею розпуску Верховної Ради та проведення дострокових парламентських виборів.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" на початку лютого.

Ідею розпуску парламенту та дострокові перевибори підтримують 63% опитаних, не підтримують – 30%. Відставку уряду і призначення нового Кабміну підтримують 62% опитаних, не підтримують – 29%.

Ідею відставки президента та призначення дострокових виборів глави держави підтримують 50%, не підтримують 46%.

Читайте також

Протягом останніх двох місяців підтримка дострокових парламентських виборів зросла з 58 до 63%, президентських – з 39 до 50%, обрання нового КМУ – з 60 до 62%, - зазначають соціологи.

Також у "Рейтингу" дізналися ставлення українців до закону "Про всеукраїнський референдум". Згідно з результатами опитування,  ухвалення закону підтримують 58% опитаних, не підтримують – 28%, не визначилися – 14%.

Що стосується тарифних протестів, то 89% українців підтримують їх. При цьому, 36% опитаних вважають, що найбільшу відповідальність за підвищення тарифів несе Кабінет міністрів України. 29% покладають відповідальність на Верховну Раду, 24% – на президента.

Нагадаємо, як свідчать результати опитування КМІС, якби вибори президента України відбувалися в другій половині січня 2021 року відносно найбільше голосів отримав би Володимир Зеленський – 13,4% серед усіх респондентів і 19,8% серед тих, хто визначився з вибором.

1