Польща не визнає міжнародні сертифікати про вакцинацію, видані в Україні

Навіть повністю вакциновані українці з міжнародним сертифікатом мають здавати на кордоні ПЛР-тест
Польща не визнає міжнародні сертифікати про вакцинацію, видані в Україні
Фото: Галина Єреміца Фейсбук
17 Червня 2021, 20:56
читать на русском

Польща не визнає паперові міжнародні сертифікати про вакцинацію, видані в Україні і вимагає від усіх українців, які в`їжджають до Польщі, негативного ПЛР-тесту на коронавірус.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці розповіла журналістка Галина Єреміца, яка на власному досвіді вивчила реалії перетину польського кордону.

Польща не визнає міжнародні сертифікати про вакцинацію, видані в Україні!!! Як пояснили мені працівники паспортного контролю польського пункту пропуску, міжнародний сертифікат про вакцинацію, який видають після проходження повного циклу вакцинації, Польща не визнає. Начебто, через те, що у сертифікаті не вказано, якою саме вакциною щепили особу! Тому, навіть маючи з собою міжнародний сертифікат про вакцинацію в Україні, мені сьогодні довелося після перетину польського кордону здавати ПЛР-тест і заплатити за нього 30 євро! Виникає питання, навіщо Україна видає міжнародні сертифікати про вакцинацію, якщо їх не визнають європейські країни? – написала журналістка.

Фото: Галина Єреміца Фейсбук

Вона також розповіла, як працюють пункти тестування на кордоні з Польщею, а крім того зауважила, що всі охочі заробітчани і просто туристи можуть у спеціальному автобусі безплатно вакцинуватися на вибір препаратами - PFIZER та АSTRA ZENEKA.

Пункт тестування ПЛР для всіх, хто в'їжджає до Польщі. Швидко і зручно. Вартість - 130 злотих або 30 євро. Пункт тестування працює 24/7, тут постійно людно. Результат ПЛР-тесту видають за 15 хв. Якщо тест негативний, особа знімається з обов'язкової обсервації. Поруч - автобус, де всі охочі, зокрема заробітчани можуть отримати щеплення. Вакцина - PFIZER та АSTRA ZENEKA - безкоштовно для всіх! – поділилася враженнями журналістка.

Фото: Галина Єреміца Фейсбук

Тим часом від середи, 23 червня, відкриють всі українські пункти пропуску на кордоні з Польщею, зокрема КПП Устилуг, Смільниця та Угринів, які були закриті під час локдауну.

Про це заявив заступник директора Департаменту - начальник управління організації прикордонного контролю Адміністрації Держприкордонслужби України Юрій Лисюк.

Зараз приймається рішення польським урядом і нас буде офіційно поінформовано про те, що з 23 червня з півночі будуть відкриті пункти пропуску, які зараз не працюють. Це Смільниця, Угринів, Устилуг, - заявив він.

Він також додав, що у зв'язку з відкриттям нових пунктів пропуску на кордоні з Польщею пасажиропотік і черги зменшаться. При цьому він зазначив, що охочим виїхати до Євросоюзу, краще це робити з понеділка по середу, оскільки тоді немає черг на кордонах.

Фото: Галина Єреміца Фейсбук

Нагадаємо, Європейський Союз офіційно відкрив кордони для туристів з третіх країн, які повністю вакцинувались проти коронавірусу. Рада ЄС тим часом схвалила рекомендації Єврокомісії дозволити в'їзд до країн ЄС іноземцям, які вакцинувалися від COVID-19. З 1 липня Євросоюз вводить сертифікати вакцинації від коронавірусу.

Раніше заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер розповів, навіщо Україні паспорти вакцинації - читайте за посиланням.

Читайте також наш матеріал: Запровадження "ковідних" документів в Україні та Європі: в чому різниця, як отримати та для чого