Польща придбала понад 60 млн доз вакцин проти COVID-19

Масова вакцинація у країні повинна розпочатись у січні 2021 року
Польща придбала понад 60 млн доз вакцин проти COVID-19
Коронавірус, вакцина (фото: Pexels)
8 Грудня 2020, 16:23
читать на русском

Польща закупила понад 60 млн доз вакцини проти коронавірусу у шести провідних світових виробників для масової вакцинації населення.

Про це повідомив прем'єр-міністр Матеуш Моравецький у Facebook.

Моравецький написав, що уряд Польщі уже зарезервував та придбав понад 60 млн доз вакцини.

Ми в безпеці - і зараз настав час для великого виклику, тобто реалізації Національної програми імунізації від COVID-19, - додав прем'єр-міністр.

Проєкт Національної програми імунізації від COVID-19 ще не затверджений, але передбачає, що першочергово отримуватимуть вакцину працівники медичних та соціальних служб. Далі планується провакцинувати людей старших 60 років та військовослужбовців. 

Читайте також

Згодом отримають вакцину представники професійних груп, зокрема вчителі, працівники критичної інфраструктури, громадського транспорту, чиновники, залучені до боротьби з пандемією. Разом з професійними групами отримуватимуть щеплення ще й особи віком до 60 років, які мають хронічні захворювання (хвороби легень, цукровий діабет, онкологічні захворювання, ожиріння).

Потім вакцинація проводитиметься серед інших груп дорослого населення країни.

Голова канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхал Дворчик повідомив, що масова вакцинація у Польщі розпочнеться у січні 2021 року. Точний термін проведення щеплень залежатиме від виробників вакцини і як швидко вона потраплятиме до Польщі.

Нагадаємо, що у Польщі помер від коронавірусу колишній депутат Сейму Януш Саноцький, який публічно заявляв про штучне існування пандемії, назвавши її шахрайством.

1