Польські перевізники розблокували КПП "Яготин-Дорогуськ"

Завтра обіцяють розблокувати пункт пропуску Рава-Руська
Головне
Польські перевізники розблокували КПП "Яготин-Дорогуськ"
КПП Яготин-Дорогуськ
11 Грудня 2023, 18:48
читать на русском

Блокада польськими перевізниками пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ" на українсько-польському кордоні завершилась.

Про це повідомив віцепрем’єр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, з 14:00 там відновлено стабільний рух вантажівок. У напрямку до України проїхали 15 транспортних засобів – вони на пункті пропуску. Також 25 вантажівок оформлюються – прямуватимуть в бік Польщі.

Українська сторона продовжує працювати над тим, щоб кордон був розблокований повністю, а подальші блокування не допущені.

Завтра розблокують Рава-Руська, а далі по черзі всі пункти пропуску.

Нагадаємо. тим часом словацькі перевізники оголосили про продовження блокади кордону з Україною на переході "Вишнє Німецьке – Ужгород".

Блокада кордону розпочнеться 11 грудня о 15:00 і триватиме до тих пір, поки не будуть задоволені вимоги перевізників. Кордон заблокують для вантажних перевезень, пасажирський рух обмежувати не будуть.

Зазначається, що рішення прийнято «на підставі оцінки отриманої інформації та її впливу на ринок автомобільного транспорту Словаччини».

Основною вимогою UNAS є скасування "транспортного безвізу", що діє між Європейським Союзом та Україною з 1 липня 2023 року (він скасовує для українських перевізників отримувати дозволи для роботи на ринку Євросоюзу).

1