Польські перевізники від 1 березня приєднаються до протестів фермерів на українських кордонах

Перевізники скаржаться, що їх нібито витісняють із ринку українці.
Головне
Польські перевізники від 1 березня приєднаються до протестів фермерів на українських кордонах
Польські перевізники страйкують на українському кордоні
26 Лютого 2024, 14:45
читать на русском

Польські перевізники мають намір відновити протести на кордоні з Україною в п'ятницю, 1 березня.

Про це повідомляє  RFM24.

Видання зазначає, що перевізники з Люблінського та Підкарпатського регіонів хочуть знову заблокувати переходи в Гребенне, Дорогуську та Корчові. Не виключено, що протест охоплюватиме й доступ до переправи в Медиці.

Перевізники скаржаться, що їх нібито витісняють із ринку українці. Вони також вимагають відновити зобов'язання українських перевізників мати дозвіл з листопада 2023 року.

Нагадаємо, польські фермери оголошували про намір здійснити новий страйк на кордоні з Україною ще 3 лютого, аби висловити своє незадоволення рішенням Європейської комісії щодо України. Про це інформується на сайті профспілки фермерів “Солідарність”.

“Наше терпіння скінчилося. Позиція Брюсселя в останній день січня 2024 року неприйнятна для всієї нашої аграрної спільноти”, – йдеться у заяві.

Фермери стверджують, що бездіяльність польської влади та заяви про співпрацю з Європейською комісією, яка прийняла рішення про імпорт товарів з України, “не залишають нам іншого вибору, крім як оголосити загальний страйк”.

Польські протестувальники анонсували страйки на всіх прикордонних пунктах між Польщею та Україною і загрожують блокуванням доріг та автомагістралей по всій країні. Проте зараз йдеться про один КПП.

Страйк фермерів розпочався о 10:00 9 лютого і триватиме до 10 березня.

Українські перевізники у вівторок, 20 лютого, розпочали мирну акцію протесту на трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею: "Рава-Руська", "Краківець" та "Шегині". Акція проводитиметься цілодобово до 15 березня або ж до розблокування кордону польськими фермерами.

1