Сьогодні українські перевізники розпочнуть акцію протесту на трьох КПП з Польщею

Ситуацію з блокуванням досі не вдається врегулювати на рівні міністерств, урядів та президентів України й Польщі, тому українські перевізники вимушені вдаватися до таких дій
Головне
Сьогодні українські перевізники розпочнуть акцію протесту на трьох КПП з Польщею
20 Лютого 2024, 06:32
читать на русском

Українські перевізники у вівторок, 20 лютого, розпочнуть мирну акцію протесту на трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею: "Рава-Руська", "Краківець" та "Шегині".

Про це розповів голова ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України" (МАПУ) Володимир Михалевич, повідомляє  "Укрінформ".

"Метою проведення мирного зібрання є вираження протесту перевізників України проти блокування руху вантажного транспорту, яке почалося з листопада 2023 року, що завдає значних фінансових втрат для галузі міжнародних автомобільних перевезень України, експортерів та імпортерів обох країн та для економіки України та врешті - підриває обороноздатність України в умовах воєнного стану", - сказав Михалевич.

За його словами, ситуацію з блокуванням досі не вдається врегулювати на рівні міністерств, урядів та президентів України й Польщі, тому українські перевізники вимушені вдаватися до таких дій.

Він зазначив, що мирна акція розпочнеться 20 лютого о 12:00, одночасно біля трьох міжнародних автомобільних міжнародних пунктів пропуску: "Рава-Руська", "Краківець" та "Шегині".

Михайлевич додав, що ГО "МАПУ" забезпечуватиме контроль та порядок проїзду через перелічені пункти пропуску, не дозволяючи об’їзд польськими вантажівками загальної черги вантажівок.

Він наголосив, що акція проводитиметься цілодобово до 15 березня або ж до розблокування кордону польськими фермерами.

Нагадаємо, польські фермери оголошували про намір здійснити новий страйк на кордоні з Україною ще 3 лютого, аби висловити своє незадоволення рішенням Європейської комісії щодо України. Про це інформується на сайті профспілки фермерів “Солідарність”.

“Наше терпіння скінчилося. Позиція Брюсселя в останній день січня 2024 року неприйнятна для всієї нашої аграрної спільноти”, – йдеться у заяві.

Фермери стверджують, що бездіяльність польської влади та заяви про співпрацю з Європейською комісією, яка прийняла рішення про імпорт товарів з України, “не залишають нам іншого вибору, крім як оголосити загальний страйк”.

Польські протестувальники анонсували страйки на всіх прикордонних пунктах між Польщею та Україною і загрожують блокуванням доріг та автомагістралей по всій країні. Проте зараз йдеться про один КПП.

Страйк фермерів розпочався о 10:00 9 лютого і триватиме до 10 березня.