Полювання на Нессі: вчені спробують ще раз довести або заперечити існування Лохнеського чудовиська

Для дослідження озера Лох-Несс використають новітню апаратуру
Полювання на Нессі: вчені спробують ще раз довести або заперечити існування Лохнеського чудовиська
7 Серпня 2023, 21:55
читать на русском

Співробітники Лох-Неського центру та група незалежних дослідників Loch Ness Exploration (LNE) анонсували проведення найбільшого за понад 50 років дослідження поверхневих вод для пошуку Лохнеського чудовиська.

Як пише Daily Mail, пошуки розпочнуться наприкінці цього місяця - 26-27 серпня. Востаннє масштабні пошуки проводились у 1972 році, коли Бюро розслідувань озера Лох-Несс досліджувало водойму на наявність ознак міфічного монстра.

Дослідники планують використати геодезичне обладнання. Воно раніше ніколи не було використане на озері. Йдеться про дрони, які створюють теплові зображення води з повітря за допомогою інфрачервоних камер. Очікується, що спостереження за теплом зверху може стати важливим компонентом для виявлення аномалій.

Крім того, шукачі хочуть використати гідрофон для виявлення акустичних сигналів під водою в пошуках Нессі. Загалом автори збираються використовувати будь-які додаткові засоби, які можуть допомогти у виявленні чудовиська.

Зараз працівники Центру шукають добровольців, які будуть стежити за моніторами, а також будь-якими іншими незрозумілими рухами у вихідні дні.

Дослідники сподіваються надихнути нове покоління ентузіастів озера Лох-Несс, які зможуть зробити свій внесок у цю "захопливу таємницю". Водночас нові технології надають більше можливостей для пошуку Нессі та розгадки цієї таємниці.

Читайте також

1