Помер білорус, якого госпіталізували з ізолятора на Окрестіна з численними травмами

Він встиг розповісти, що його побили міліціонери
Помер білорус, якого госпіталізували з ізолятора на Окрестіна з численними травмами
Фото: Белсат
3 Жовтня 2020, 21:21
читать на русском

Побитий у мінському слідчому ізоляторі 41-річний Денис Кузнєцов, який потрапив до лікарні 29 вересня з безліччю травм, 3 жовтня помер у медзакладі.

Про це повідомляє Белсат з посиланням на дружину загиблого.

За інформацією білоруського видання, Денис К. отримав переломи кісток черепа, численні гематоми, відкриту черепно-мозкову травму середнього ступеня, переломи ребер, переломи правої клубової кістки і інші травми. До останнього моменту він перебував у реанімації без свідомості.

Вчора йому зробили третю операцію. Тримався на апараті, в тяжкому стані. Лікарі ніяких прогнозів не давали. Він неконфліктна людина. Ми не можемо зрозуміти, як він потрапив на Окрестина. Ми не знаємо обставин. Він пішов на роботу, сказав, що буде через день. Він працював за різними замовленнями, але офіційно не працював, - розповіла родичка померлого.

Денис, за словами жінки, не виходив на акції, жив своїм життям.

Зазвичай Денис на кілька днів виїжджає по роботі. Ми знали, що його не буде. Але навіть уявити не могли, що таке з ним може бути. Нам просто подзвонили з лікарні. Ми не знаємо, як і хто його побив. Нам в лікарні сказали, що лікарям він встиг розповісти, що його побили міліціонери. А ось міліціонери з свою чергу сказали, що він впав з другого ярусу ліжка. Але звичайно, з такими травмами, ми розуміємо, що це неможливо, - каже своячка Дениса К.

Читайте також

Рідні Дениса додають, що не розуміють жорстокого поводження з ним.

Не знаю, що тут сказати. Якщо навіть його затримали, то навіщо бити? Він не міг ображати, або кричати. За що його могли бити? Хто міг його бити? Міліціонери, або співкамерники, ми цього не розуміємо, - додає своячка Дениса.

Фото: Белсат

Нагадаємо, що головний редактор видання Koza Press Ірина Славіна 2 жовтня підпалила себе біля будівлі УВС в Нижньому Новгороді.

Як з'ясувалося, напередодні до неї приходили з обшуком поліція і слідчі СКР у справі про співпрацю з "Відкритої Росією", такі ж обшуки проводилися і у інших місцевих активістів опозиції.

У розмові з The Insider напередодні Славіна повідомила, що слідчі припускали, що "Відкрита Росія" фінансує протести в Нижньому Новгороді, пов'язані з планом благоустрою парку "Швейцарія", на який виділено 4 млрд руб.

1