Помер чоловік королеви Єлизавети II принц Філіп

Йому було 99 років
Головне
Помер чоловік королеви Єлизавети II принц Філіп
Принц Філіп (Фото: ВВС)
9 Квітня 2021, 14:15
читать на русском

Чоловік королеви Великобританії Єлизавети II герцог Единбурзький Філіп помер у віці 99 років у Віндзорському замку.

З глибокою скорботою Її Величність Королева оголосила про смерть свого коханого чоловіка, Його Королівської Високості принца Філіпа, герцога Единбурзького. Його Королівська Високість мирно помер сьогодні вранці в Віндзорському замку, - йдеться в повідомленні.

Контекст. 16 лютого принца Філіпа госпіталізували з інфекцією у приватну лікарню короля Едуарда VII. Спочатку представники палацу запевняли, що госпіталізація була "запобіжним засобом", і що хвороба принца не пов'язана з Covid-19. Принц Філіп перебував у лікарні рівно місяць.

2 березня чоловіка британської королеви Єлизавети ІІ перевели до найбільш технологічного госпіталю Лондона - лікарні Святого Варфоломія через проблеми з серцем. За кілька днів стало відомо, що принцу зробили операцію на серці.  А 17 березня принца виписали із лікарні.

Принц Філіп мав титул герцога Единбурзького. Раніше він служив у військово-морських силах Великої Британії. Одружився з Єлизаветою в 1947 році — за п’ять років до того, як та зійшла на престол. Він був найстарішим членом королівського подружжя у світі.

У серпні 2017 року він відійшов від виконання королівських обов’язків через поважний вік. Загалом за свою кар’єру Філіп одноосібно брав участь у понад 22 тисячах заходів королівського рівня.

1