Помер від коронавірусу генеральний директор КБ "Південне"

Він був фахівцем аерокосмічної галузі
Помер від коронавірусу генеральний директор КБ "Південне"
Олександр Дегтярев (фото: УНІАН)
24 Листопада 2020, 12:40
читать на русском

Сьогодні, 24 листопада, генеральний директор КБ "Південне" Олександр Дегтярев помер від коронавірусу.

Про це  повідомив у Facebook Офіс Президента.

Ще одна втрата. Ще один біль. Сьогодні зловісний ковід забрав ще одного українця – Олександра Дегтярева, генерального директора КБ "Південне". Він був з тих, чиє життя зберігало для нас велику мрію. Про Україну, яка може. Яка хоче й буде серед перших. На жаль, ми особливо гостро це розуміємо, коли втрачаємо саме тих, хто вмів ламати стереотипи та розширювати горизонти, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Зазначається, що Дегтярев був одним з найдосвідченіших фахівців вітчизняної аерокосмічної галузі.

Він розумів на сто відсотків, як важливо інтегрувати Україну до глобальної роботи з розширення можливостей людства в космосі. Йому вдавалося це навіть тоді, коли егоїзм українських політиків заважав побачити хоча б щось, крім їхньої власної вигоди, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Олександр Дегтярев народився 31 жовтня 1951 року в м. Яранську (Кіровська область, Росія). Закінчив Ленінградський механічний інститут (БДТУ) за спеціальністю "Двигуни літальних апаратів" (1975) і економічний факультет Дніпропетровського національного університету (2001). Пройшов стажування і навчання в ряді аерокосмічних компаній США та Франції.

Після закінчення Ленінградського механічного інституту у 1975 році його було направлено на роботу в КБ "Південне", де пройшов шлях від інженера до генерального конструктора — генерального директора Державного підприємства "Конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля".

1