Помічники депутатів з ОПЗЖ інформували окупантів та розповсюджували російські фейки

ДБР розпочало досудове розслідування
Важливо
Помічники депутатів з ОПЗЖ інформували окупантів та розповсюджували російські фейки
ОПЗЖ, фото ДБР
8 Квітня 2022, 17:23
читать на русском

Помічники народних депутатів від політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" інформували окупантів щодо суспільно-політичного життя України та розповсюджували російські фейки через підконтрольні ЗМІ.

Про це повідомили в ДБР.

ДБР здійснює досудове розслідування за фактом причетності до колабораційної діяльності помічників народних депутатів України чинного скликання, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що помічник-консультант на громадських засадах нардепа від ОПЗЖ Артем Марчевський причетний до антиукраїнської діяльності. Він є одним з топменеджерів санкційного телеканалу "112 Україна" та співзасновником молодіжного крила політичної партії ОПЗЖ.

Чоловік регулярно координував розповсюдження російських фейків з представниками держави-агресора через підконтрольні ЗМІ. Також він інформував окупантів щодо суспільно-політичного життя України.

Один із керівників секретаріату фракції ОПЗЖ, особистий юрист та довірена особа нардепа Віктора Медведчука також причетний до колабораційної діяльності.

Своєю чергою працівники ДБР провели слідчі дії в офісних приміщеннях та за адресами проживання даних людей та вилучили:

  • документацію, яка підтверджує виплати для проведення масових акцій в різних регіонах України, а також план та результати їх проведення;
  • чорнові записи та аналіз суспільно-політичної ситуації в Україні за період проведення війни;
  • протоколи дільничних виборчих комісій;
  • моніторинг заяв українських політичних діячів та їх аналіз;
  • комп'ютери, телефони та інші носії інформації з підтвердженням протиправної діяльності тощо.

Додали, що вони понесуть заслужене покарання.

Нагадаємо, що депутати-зрадники з ОПЗЖ допомогли російським окупантам паралізувати Маріуполь та створити там гуманітарну катастрофу.

Читайте також

1