Понад 30% українських водіїв хочуть придбати електромобіль - опитування

Частину автомобілістів влаштовують авто з двигунами внутрішнього згоряння
Понад 30% українських водіїв хочуть придбати електромобіль - опитування
Електромобіль Tesla Ілона Маска Фото: twitter.com/BillionMagazine
13 Вересня 2022, 17:14
читать на русском

Більше третини автовласників України, які наразі користуються автомобілями з двигунами внутрішнього згоряння, планують у майбутньому пересісти на електромобіль.

Про це повідомляє Еnkorr з посиланням на соціальний проєкт YoUкраїна.

Серед власників авто з двигуном внутрішнього згоряння, яким було поставлено питання, чи розглядають вони змогу придбання електромобіля у майбутньому, 31% відповіли схвально, - йдеться у повідомленні.

Опитування було проведено 12-15 серпня 2022 року проєктом YoUкраїна серед 221 респондента віком від 18 до 55 років, які мешкають у містах з населенням понад 50 тисяч людей.

Як свідчать результати, 9% опитаних точно розглядають змогу придбання в майбутньому електрокара, 22% – скоріше розглядають, ніж ні, що у підсумку і дало 31% тих, хто з часом планує пересісти на електромобіль.

При цьому 22% скоріше не розглядають такої змоги, 29% – точно не розглядають, тобто 51% опитаних поки планує віддавати перевагу звичним авто з двигунами внутрішнього згоряння. Водночас 18% респондентів відповісти на це питання виявилося важко.

Нагадаємо, що роздрібні ціни на дизельне пальне та бензин в Україні станом на 12 вересня 2022 року не змінилися, автогаз впав у ціні.

Читайте також