Понад 300 млн гривень: на потреби ГУР віддали гроші сина Януковича

Ці гроші не мають законного джерела походження
Головне
Понад 300 млн гривень: на потреби ГУР віддали гроші сина Януковича
Олександр Янукович (фото з відкритих джерел)
25 Серпня 2022, 13:31
читать на русском

Головному управлінні розвідки Міноборони відправили 304 млн гривень, які належали Олександру, сину Віктора Януковича.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора в Facebook.

Понад 300 мільйонів гривень сина президента-втікача віддали ЗСУ. Мова про арештовані кошти ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку". Власником 100% акцій банку з 2011 року був старший син колишнього президента (ред. Олександр Янукович). Працівники банку намагались приховати походження готівкових коштів цієї фінустанови. Адже гроші не мають законного джерела походження, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що банківські робітники легалізували доходи, що були отриманні злочинним шляхом, за допомогою фінансових операцій.

Втім, під час здійснення досудового розслідування прокурорами Офісу Генерального прокурора було накладено арешт на грошові кошти службових осіб "Всеукраїнський банк розвитку" та безпосередньо кошти сина експрезидента. Згодом судовими рішеннями гроші були передані АРМА, - пояснили в Офісі.

Наголосили, що від початку війни прокурори Офісу генпрокурора ініціювали примусове вилучення майна, арештованого у кримінальному провадженні за підозрою сина колишнього президента.

Наразі суд постановив відправити зазначені кошти Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України. Нині 304 мільйони гривень зараховані на спеціальний рахунок для забезпечення обороноздатності України, - додали в повідомленні.
Нагадаємо, Європейський союз ввів нові санкції проти експрезидента України Віктора Януковича за підрив територіальної цілісності. Також у списку санкцій опинився його син Олександр.
1