Понад 40 людей загинули під завалами багатоповерхівки в Ізюмі

Тіла загиблих залишалися під зруйнованим будинком з березня
Понад 40 людей загинули під завалами багатоповерхівки в Ізюмі
Снаряд окупантів втрапив у будинок в Ізюмі Фото: https://www.facebook.com/prokuraturakharkiv/posts/317792117048845
10 Травня 2022, 12:39
читать на русском

З-під завалів п’ятиповерхового будинку у тимчасово окупованому Ізюмі дістали тіла 44 загиблих.

Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами (досьє Синєгубова), цей будинок окупанти знищили ще в першій декаді березня, однак рятувальники та представники спеціальних служб не мали можливості дістатися до місця трагедії, аби врятувати поранених та звільнити тіла загиблих, що залишилися під уламками.

У тимчасово окупованому Ізюмі з-під завалів п’ятиповерхового будинку, який окупанти знищили ще в першій декаді березня, знайшли тіла 44 загиблих цивільних. Це черговий жахливий воєнний злочин російських окупантів проти мирного населення, - додав очільник Харківської області.

Нагадаємо, наразі прокуратурою Харківщини здійснюється досудове розслідування у 188 кримінальних провадженнях, пов’язаних зі збройною агресією Росії. Насамперед це 130 кримінальних проваджень за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України), 46 - за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ст. 110 КК України), 6 - державної зради (ст. 111 КК України), ще 6 - за іншою кримінально-правовою кваліфікацією.

Читайте також

1