Понад 60 загиблих, 121 поранений: рашисти стріляли по Краматорську з території ОРДЛО

СБУ отримала чергові докази вбивства мирних людей російськими бойовиками
Понад 60 загиблих, 121 поранений: рашисти стріляли по Краматорську з території ОРДЛО
Окупанти вдарили ракетами по залізничному вокзалу Краматорська / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
21 Травня 2022, 18:08
читать на русском

Служба безпеки вияснила, звідки рашисти вели обстріл вокзалу у Краматорську, внаслідок якого загинула 61 особа, а 121 отримала поранення.

У пресслужбі СБУ заявили, що ракетний обстріл залізничного вокзалу був здійснений з території окупованої Донецької області.

Служба безпеки отримала неспростовні докази причетності російських окупантів до обстрілу залізничного вокзалу у Краматорську 8 квітня, в результаті якого загинула 61 особа, а 121 отримали поранення. Завдяки низці досліджень траєкторії польоту ракети та аналізу інших аспектів вдалося встановити, що удар було здійснено з території Донецької області, яка ще з 2014 року перебуває під тимчасовою окупацією рф, - йдеться у повідомленні.

Експерти визначили, що для обстрілу застосували керовану одноступінчасту твердопаливну ракету 9М79-1 із зарядом касет. На широкий загал вона відома як "Точка У".

За інформацією СБУ, декілька комплексів із "Точкою У" розміщені на окупованих територіях Донбасу та використовуються загарбниками вже протягом 8 років.

Нагадаємо, на початку квітня російські окупанти вдарили по залізничному вокзалу Краматорська якраз під час евакуації людей.

Читайте також

1