Понад 80 людей постраждали у Мексиці під час акції феміністок - відео

В результаті заворушень постраждали 62 співробітниці поліції
Понад 80 людей постраждали у Мексиці під час акції феміністок - відео
Протести у Мексиці Фото: скрін з відео @nytimes
10 Березня 2021, 06:09
читать на русском

81 людина постраждала під час заворушень в ході акції проти насильства і дискримінації, яка відбулася в Міжнародний жіночий день в Мексиці.

Як повідомляє The New York Times, марш солідарності в боротьбі за рівні права і проти насильства та дискримінації відбувся в Мехіко. Із самого початку акція мала мирний характер, але потім агресивно налаштовані феміністки спробували прорватися через огорожу до Національного палацу.

Озброєні молотками та балончиками із фарбою жінки попрямували на площу Незалежності, де під балконом президентського палацу спробували зламати металеву огорожу.

Читайте також

Діям агресивних протестувальниць перешкодили жінки-поліцейські, які стояли з щитами в оточенні біля Національного палацу.

Учасниці акції облили беззбройних жінок-поліцейських горючою сумішшю і підпалили. Журналістів, які висвітлювали акцію,  обливали фарбою.

В результаті заворушень постраждали 62 співробітниці поліції та 19 цивільних осіб.


Контекст. 8 березня у Києві та інших містах країни 8 березня відбувся марш жінок, які привертали увагу до проблем рівності прав жінок і чоловіків та домашнього насильства.

Учасниці та учасники акції вимагали ратифікувати Стамбульську конвенцію — документ, головною метою якого є запобігання насильству проти жінок та захист постраждалих.

1