У пандемії — жіноче обличчя: У Києві проходить марш жінок

Учасники акції вимагають ратифікувати Стамбульську конвенцію
Головне
У пандемії — жіноче обличчя: У Києві проходить марш жінок
Марш жінок (фото: Instagram)
8 Березня 2021, 15:00
читать на русском
У Києві та інших містах країни 8 березня проходить марш жінок, які привертають увагу до проблем рівності прав жінок і чоловіків та домашнього насильства.
Про це повідомляє пресслужба marshzhinok.

У пандемії жіноче обличчя. Пандемія COVID-19 суттєво вплинула на життя людей в усьому світі, змінила звичний ритм функціонування суспільства, загострила соціальні проблеми та спричинила появу нових викликів. Найбільше негативні наслідки пандемії відбилися на жінках, - йдеться у повідомленні на Facebook.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Марш Жінок (@marshzhinok)

За словами організаторів акції, пандемія коронавірусу особливо негативно вплинула на жінок: зріс рівень домашнього та ультраправого насильства; жінки становлять більшість працівників соціальної та медичної сфер; вони вимушені в умовах локдауну поєднувати хатні справи, догляд за дітьми й роботу тощо.

Читайте також

Як повідомляє "Радіо Свобода", учасниці та учасники акції вимагають ратифікувати Стамбульську конвенцію — документ, головною метою якого є запобігання насильству проти жінок та захист постраждалих.

Вони також виступають за збереження соціальних гарантій для тих, хто втратив роботу та безпечні умови праці для жінок, які зайняті у сферах із високим ризиком зараження COVID-19, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що свято 8 березня з’являється з ініціативи американських феміністок та соціалісток, і воно жодного стосунку не має до СРСР та його комунізму.

Більше читайте про це свято у нашому матеріалі: 8 березня жіноцтво святкує боротьбу за права, а не весну та жіночність