Мрійте, створюйте, надихайте - Зеленський привітав жінок із 8 березням

Сьогодні жінки та дівчата захищають Україну на фронті, протидіють COVID-19
Важливо
Мрійте, створюйте, надихайте - Зеленський привітав жінок із 8 березням
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
8 Березня 2021, 16:00
читать на русском
Президент України Володимир Зеленський привітав жінок зі святом 8 березня та побажав, аби всі 365 днів у році очі жінок були сповнені щастям, коханням і весною.

Привітання написав у себе на сторінці у Facebook.

Сьогодні особливий день і особливе свято. Це свято перемоги жінок над нерівністю та несправедливістю. Перемоги над дикими часами, коли права жінок були обмежені. Перемоги над хибним стереотипом, що жінки – це "слабка стать". Це точно не так. Прекрасна, розумна, мудра, талановита, цілеспрямована, але точно не слабка, - наголосив він.

За його словами, сьогодні жінки та дівчата захищають Україну на фронті, протидіють COVID-19, керують літаками та потягами, служать у поліції, навчають дітей, роблять наукові відкриття, підкорюють гірські вершини. Вони є однаково успішними в парламенті та на найвідоміших сценах світу, в уряді та на найбільших спортивних аренах планети.

Читайте також

Мрійте, створюйте, надихайте і надихайтесь, досягайте мети, змінюйте світ і залишайтеся при цьому такими ж прекрасними, - зазначив Зеленський.

Контекст. 110 років тому у світі вперше відсвяткували Міжнародний день боротьби за права жінок. Більше про свято читайте у нашому матеріалі: 8 березня жіноцтво святкує боротьбу за права, а не весну та жіночність