Понад 80% українців планують зустрічати Новий рік вдома

Пандемія коронавірусу вплинула на плани святкування Нового року
Понад 80% українців планують зустрічати Новий рік вдома
Новий рік (Фото: pexels)
28 Грудня 2020, 23:01
читать на русском

Понад 80% українців планують зустрічати Новий, 2021 рік у родинному колі, ще близько 9% - у гостях, а 2,1% - взагалі не планують святкувати.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології.

Як розповів аналітик Фонду "Демініціативи" імені Ілька Кучеріва Петро Бурковський під час презентації результатів опитування в понеділок, пандемія коронавірусу сильно вплинула на святкування Нового року.

У порівнянні з минулими роками значно скоротилася частка громадян, які зустріти Новий рік в гостях і значно збільшилася частка громадян, які планують провести Новий рік вдома, - зазначив Бурковський.

Крім того, 3% опитаних заявили, що проведуть новорічну ніч на самоті перед телевізором, 1,6% українців в новорічну ніч планують працювати, а ще 1,5% не мають жодних планів на Новий рік.

Майже 0,5% опитаних будуть відзначати свято, "сидячи в Інтернеті", і лише 0,1% - зустрічатимуть Новий рік у громадському закладі.

Читайте також

Нагадаємо, днями головний санітарний лікар Віктор Ляшко закликав мешканців України відповідально поставитися до святкування Різдва та Нового року. За його словами, кожен має усвідомлювати небезпеку заразитися коронавірусом при контакті з близькими та родичами, тому варто провести свята в обмеженому колі знайомих.

У  Всесвітній організації охорони здоров’я рекомендували жителям Європи святкувати Різдво і Новий рік на вулицях, а також під час свят уникати масових скупчень людей з метою запобігання розповсюдження COVID-19.

Представники ВООЗ наголосили, що зустрічі зі знайомими, друзями, рідними та релігійними групами під час новорічно-різдвяних свят створює ризик розповсюдження коронавірусу у перші тижні й місяці 2021 року.

Про різноманітні традиції зустрічі нового року в різних країнах світу читайте в нашому ексклюзивному матеріалі: Як святкують Новий рік в різних країнах: цілуються опівночі, викидають меблі з вікон та кидаються камінням.

1