Ляшко дав поради українцям щодо святкування Різдва і Нового року

Санлікар закликав святкувати "в міру"
Ляшко дав поради українцям щодо святкування Різдва і Нового року
Свята на локдауні (фото: Pexels)
24 Грудня 2020, 08:09
читать на русском

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко закликав мешканців України відповідально поставитися до святкування Різдва та Нового року.

Ми закликали усіх свідомо поставитися до різдвяних і новорічних свят. Святкуйте, але все має бути в міру, і після цього ми маємо закритися для того, щоб підготуватися до можливого зростання захворюваностей на грип та ГРВІ, серед яких може бути й коронавірус, - сказав він в ефірі "Радіо НВ".

За його словами, кожен має усвідомлювати небезпеку заразитися коронавірусом при контакті з близькими та родичами, тому варто провести свята в обмеженому колі знайомих.

Я не поїду до своїх батьків і до батьків дружини. Такі речі може зробити кожен і загалом допомогти нашим медикам — дати їм можливість також відпочити, - сказав санлікар (досьє Ляшка).

Читайте також

Ляшко усвідомлює, що у людей настала "пандемічна втома". Тому влада, за його словами, пішла на поступки та ввела локдаун після новорічних та різдвяних свят.

Ми могли б заборонити урядовим рішенням ярмарки, новорічні ялинки, але був би жорсткий супротив, і люди могли б не дотримуватися обмежень, - каже він.

Нагадаємо, у Всесвітній організації охорони здоров’я рекомендували жителям Європи святкувати Різдво і Новий рік на вулицях, а також під час свят уникати масових скупчень людей з метою запобігання розповсюдження COVID-19.

Представники ВООЗ наголосили, що зустрічі зі знайомими, друзями, рідними та релігійними групами під час новорічно-різдвяних свят створює ризик розповсюдження коронавірусу у перші тижні й місяці 2021 року.

1